Rundveehouderij

Nieuws 227 x bekeken 1 reactie

NMV komt met fairtrade chocolademelk

Ingen – Supermarktketen C1000 start aankomende maandag met de verkoop van dagverse fairtrade chocolademelk.

De ’faire’ melk is een initiatief van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en wordt geproduceerd door Vecozuivel in Zeewolde. De melk komt van Nederlandse koeien die in de wei lopen.

Volgens de vakbond zorgen consumenten door het kopen van de ’faire’ melk ervoor dat koeien gegarandeerde weidegang hebben, en de Nederlandse deelnemende boeren een meerprijs voor hun melk ontvangen. Ook ontvangen boeren in derdewereldlanden volgens de NMV een ’eerlijke’ prijs voor de cacao (Peru) en de rietsuiker (Mauritius) die in de chocolademelk is verwerkt.

”Faire melk is in andere Europese landen al een succes”, zegt Dirk-Jan Schoonman, vicevoorzitter van de NMV en bestuurlijk verantwoordelijk voor de faire melk. ”Na een geslaagde start in Oostenrijk van faire milch is het concept overgenomen door de European Milk Board (EMB), die het project in heel Europa wil realiseren.” Maandag worden tijdens een persconferentie meer details bekendgemaakt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dieselfag

    Dubbel zo fair dubbel zo goed.

    Een melkveeboer heet net zo veel recht op een goede prijs als een cacaoboer

Of registreer je om te kunnen reageren.