Rundveehouderij

Nieuws 309 x bekeken

Melkquotumprijs Denemarken zakt met bijna de helft

Aarhus - De melkquota in Denemarken zijn op de vrijdag afgewikkelde novemberronde van de landelijke beurs voor deze handel relatief sterk gedaald.

Ten opzichte van de augustusronde zakte de prijs bijna met de helft, namelijk met 13 cent naar 14,5 cent per kilo melk met 4,36 procent vet. Dat heeft de beurscommissie, de zogenoemde Melkcommissie, meegedeeld. De berekening van de prijs geldt als voorlopig. Bij de definitieve vaststelling in de loop van volgende week kan de prijs maximaal 0,7 cent lager blijken te zijn. De omzet belandde op slechts 15 miljoen kilo. Dat is een dieptepunt in de historie van de beurs. In de aanbieding was 43 miljoen kilo, gevraagd werd maar 28 miljoen kilo, mede doordat de Denen momenteel 1,5 procent onder de beschikbare productieruimte melken.

Qua prijs is het diepterecord niet doorbroken. Dat record werd in 2009 bereikt met een prijs van 6,9 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.