Rundveehouderij

Nieuws 214 x bekeken

Fransen denken aan superheffing

Parijs – In de Franse zuivelsector komt voorzichtig de vraag op of voor het land een superheffing dreigt.

De Franse melkproductie wordt tot nu toe dit jaar omschreven als ’erg dynamisch’. Tot en met eind augustus lag de melkplas in het lopende melkjaar al 5,2 procent hoger dan in het voorafgaande melkjaar.

De melkproductie in Frankrijk ligt nu hoger dan in de drie voorafgaande melkjaren. De totale opbrengst lag per eind augustus echter nog wel 372.000 ton onder het referentieniveau voor het nationale quotum. ”Dat is echter de helft minder dan de onderrealisatie van eind augustus vorig jaar, waarbij rekening gehouden moet worden met het feit dat dat quotum dit melkjaar ook nog een procent hoger ligt”, aldus de statistiekdienst SSP van het Franse ministerie van landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.