Rundveehouderij

Nieuws 192 x bekeken

Duurzaamheidstrofee voor Arla

Den Haag - Arla Foods Nederland is één van de tien bedrijven in Nederland die de Aanmoedigingstrofee 'CO2 ambitie 2011' heeft ontvangen.

Deze prijs is een initiatief van de tien provinciale natuur- en milieufederaties in Nederland. Werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) en topambtenaar Bernard ter Haar (directeur-generaal ministerie van Infrastructuur & Milieu) overhandigden de trofee. Per provincie kreeg één bedrijf deze trofee.

De zuivelonderneming uit Nijkerk werkt aan een CO2-reductie van 48 procent in 2016 (ten opzichte van 2005). Zo wil het bedrijf warm water dat vrijkomt bij de zuivelproductie herbenutten als voeding voor de warmtekrachtkoppeling. Ook werkt Arla met partners aan een plan voor het gebruik van biogas.

Van de tien bedrijven die de aanmoedigingstrofee ontvingen vanwege hun voorbeeldfunctie voor het Nederlandse bedrijfsleven, is Arla naar eigen zeggen een van de bedrijven die aan kop gaan met de CO2-reductie.

De CO2-afspraken met de Natuur- en Milieufederaties zijn onderdeel van Arla’s ambitie om in 2020 klimaatneutraal te zijn voor ten minste dat deel van de zuivelketen dat het bedrijf direct kan beïnvloeden: voor productie, verpakkingen en transport naar klanten. Het beleid ten aanzien van energie heeft drie elementen: verminderen van energieverbruik, verduurzamen van de benodigde energie en - waar verduurzamen niet mogelijk is - compenseren. Sinds juli 2010 gebruikt Arla Foods Nederland al uitsluitend groene stroom.

Of registreer je om te kunnen reageren.