Rundveehouderij

Nieuws 376 x bekeken laatste update:15 feb 2012

Duitse zuivelindustrie wil smet van verzadigd vet

Berlijn – De Duitse zuivelindustriefederatie Milchindustrie-Verband (MIV) eist dat de aanbevelingen over de consumptie van verzadigd vet worden aangepast.

Daarbij wijzen ze de door Denemarken per oktober dit jaar ingevoerde heffing op verzadigd vet in voedsel van de hand. Verzadigde vetzuren zijn niet per se slecht voor hart en vaten, stelt MIV vast aan de hand van de resultaten van onderzoek van derden.

De Duitse zuivel ondersteunt met zijn eis conclusies van de Deutsche Gesellschaft für Fettwissenschaft (DGF). DGF is een netwerk van wetenschappelijke onderzoekers die zich bezighoudt met de eigenschappen van vetten, oliën en lipiden (vetachtige stoffen).

Die conclusie luidt: ”Verzadigd vet in melk bevat een groot aantal vetzuren met uiteenlopende effecten op de menselijke gezondheid. Het levensmiddel melk als geheel heeft een grote invloed op de menselijke gezondheid. Studies tonen aan dat melkconsumptie niet met een verhoogd risico op hart- en vaatziektes samenhangt. De verzadigde vetzuren in melk moeten gedifferentieerd worden bekeken en kunnen niet als algemeen voedingsfysiologisch ongunstig worden bestempeld.”

Of registreer je om te kunnen reageren.