Rundveehouderij

Nieuws 187 x bekeken

Duitse grootgrutters geven melkprijsverlaging door aan consument

Bonn – De Duitse grootgrutters hebben de bij de zuivelbedrijven bereikte melkprijsverlaging doorgegeven aan de consument.

Volgens landbouwmarktbureau AMI was een liter melk begin deze maand 3 cent goedkoper dan in de voorafgaande maanden. Ook werd een paar cent minder gevraagd voor condensmelk. In oktober was zuivel volgens het Statistische Bundesamt toch flink duurder dan vorig jaar. De statistici noemen onder meer als voorbeeld lang houdbare melk. Het winkelprijsniveau daarvan was in oktober 7,4 procent hoger dan in oktober 2010.

Het Bauernverband toonde zich donderdag sterk ontevreden met de door de melkverwerkers geaccepteerde melkprijsverlaging.

Of registreer je om te kunnen reageren.