Rundveehouderij

Nieuws 255 x bekeken

DeltaMilk verhoogt opnieuw de melkprijs

Bleskensgraaf – Zuivelonderneming DeltaMilk verhoogt haar netto-voorschotmelkprijs over november met 26 eurocent naar € 37,28 per 100 kilo.

Dit is de melkprijs bij een standaardgehalte van 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit en na aftrek van 7 cent PZ-heffing.

Gemiddeld betaalt DeltaMilk over de eerste elf maanden van 2011 een netto voorschot van € 37,03 per 100 kilo. Dat is een dubbeltje meer dan de gemiddelde garantieprijs van FrieslandCampina.
DeltaMilk-voorzitter Teunis Sterk is tevreden. ”We gaan een goed resultaat boeken over 2011. Ook zijn we heel tevreden over de te verwachten nabetaling.”

Kenmerkend voor dit jaar is volgens de voorzitter de stabiliteit van de markt. Wel merkt ook DeltaMilk dat de handel moeilijker loopt dan in de zomermaanden. ”De markt is wat onzeker.” Onduidelijk is nog hoe de markt zich komende maanden gaat ontwikkelen.

DeltaMilk maakt, zowel over het huidige als vorige seizoen, geen nabetaling bekend. Dat heeft volgens Sterk te maken met het feit dat nog geen 70 procent van de melk afkomstig is van eigen leden. ”Onze nabetaling geeft daardoor geen reëel beeld ten opzichte van andere fabrieken”, aldus Sterk.


Of registreer je om te kunnen reageren.