Rundveehouderij

Nieuws 240 x bekeken

DMK in overleg over inlijving ijsfabrikant Durigon Gelato

Zeven – Zuivelconcern DMK mikt op de overname van consumptieijsfabrikant Durigon Gelato.

DMK is daarover momenteel met dit in financiële moeilijkheden geraakte familiebedrijf in Schwanewede-Brundorf bij Bremen in overleg. Tevens zijn de plannen al gemeld bij de concurrentietoezichthouder, het Bundeskartellamt, zo deelt DMK vandaag mee.

Het concern vindt de overnamemogelijkheid een opgelegde kans om de eigen ijsactiviteiten uit te breiden. De ijsproductie bij DMK vindt plaats in Everswinkel en Recke in Noordijn-Westfalen en is met een productie van 100 miljoen liter per jaar en een assortiment van 300 verschillende soorten en smaken niet onbelangrijk voor de Duitse zuivelmarktleider.

Durigon Gelato past perfect in de DMK-portefeuille gezien ondermeer de aanvulling van het assortiment met Italiaanse specialiteiten en de hypermoderne fabriek waarover het beschikt.

Het over te nemen bedrijf heeft 70 medewerkers en draaide in 2010 een omzet van 20 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.