Rundveehouderij

Nieuws 275 x bekeken 2 reacties

Wageningen en Harvard eens over melk-geschil

Wageningen - Wageningse onderzoekers en wetenschappers van Harvard University hebben de klokken gelijk gezet in de discussie over de mogelijke relatie tussen de consumptie van melk en de kans op hart- en vaatziekten.

In een niet gepubliceerde Engelstalige gezamenlijke verklaring leggen de onderzoekers uit dat er verschillen zijn in Amerikaanse en Europese onderzoeken. In de Europese gegevens lijkt een licht gunstig effect van de consumptie van melk naar voren te komen, maar in de Amerikaanse gegevens blijkt datzelfde effect niet. De onderzoekers zijn het er over eens, dat op basis van de onderzoeksresultaten geen adviezen kunnen worden gedaan over de consumptie van melk.

Het effect van de consumptie van melk op de gezondheid hangt volgens de verklaring nauw samen met de rest van het dieet. Relevant is bijvoorbeeld de vraag welke drank wordt vervangen door melk in het menu.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Maar in de media was de conclusie dat twee glazen melk per dag slecht is. Alles met mate is het beste voor gezond te leven! Melk en vlees met mate is belangrijk voor de gezondheid! Laat ze maar meer aandacht geven aan ongezonde zaken zoals drank en drugs! Het is niet te pruimen dat er voor alcoholische dranken reclame gemaakt mag worden en dat dierenactivisten antie reclame voor vlees mogen maken op de TV!

  • no-profile-image

    Wat echt relevant is t.a.v. hart en vaatziekte is de vraag wat de hoeveelheid melk consumptie behoort te zijn. En alcohol? Is vele male gevaarlijker in elk opzicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.