Rundveehouderij

Nieuws 190 x bekeken

Vertrouwen Vlaamse melkveehouders toegenomen

Roggel – Vlaamse melkveehouders hebben meer uitbreidingsplannen dan vorig jaar. Daarbij is het percentage veehouders dat overweegt te stoppen licht gedaald. Dat blijkt uit de veehouderijscanner Vlaanderen van AgriDirect.

Het percentage melkveehouders met uitbreidings- of opvolgplannen is gestegen van 24,4 procent in 2010 naar 26,1 procent in 2011. Het aantal melkveehouders dat overweegt het bedrijf te beëindigen of af te bouwen is in dezelfde periode gedaald van 1,9 naar 1 procent.

Investeringsplannen voor ligboxenstallen bleken met 13,4 procent het populairst. Er zijn minder plannen voor investeringen in sleufsilo’s (12,1 procent) en mestopslag (10,5 procent).

Voor het onderzoek werden ongeveer 1.650 melkveehouders met minimaal vijftig koeien in Vlaanderen telefonisch benaderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.