Rundveehouderij

Nieuws 267 x bekeken

Prijs van verse boter met 6 euro naar beneden

Zoetermeer - De prijs van verse boter is met 6 euro gedaald naar 394 euro per 100 kilo af fabriek, exclusief btw.

Dit meldt het Productschap Zuivel (PZ). De noteringen van boter en room staan al langer onder druk. In juni en juli dit jaar was een prijspiek voor verse boter van 424 euro per 100 kilogram. Volgens een woordvoerder van het PZ is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen voor de notering van deze week.

In Engeland en Duitsland blijven de prijzen voor verse boter redelijk hoog. “Het is wel opmerkelijk omdat de prijsdaling in Nederland losstaat van alle ander noteringen die gelijk zijn gebleven. Enkel weipoeder is licht in prijs gestegen, van 83 naar 84 euro per 100 kilogram”, volgens het PZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.