Rundveehouderij

Nieuws 380 x bekeken

PZ voorzitter Koopstra stopt

Zoetermeer – Voorzitter Geert Koopstra van het Productschap Zuivel keert niet terug als voorzitter in de nieuwe zittingsperiode die op 1 januari aanvangt.

Koopstra maakte zijn terugtreden aan het eind van de PZ-vergadering bekend. Koopstra was negen jaar voorzitter van het Productschap Zuivel. Als reden voor zijn terugtreden noemt Koopstra zijn leeftijd. “Ik ben 70 jaar”, zegt hij. “Ik had me al veel langer voorgenomen na deze zittingsperiode te stoppen als voorzitter.”

Het PZ-bestuur begint voorlopig niet aan een procedure om een nieuwe voorzitter te benoemen. Het bestuur wil eerst meer duidelijkheid over de nieuwe situatie die er rond de productschappen ontstaat. Vice-voorzitter Cees Wantenaar neemt voorlopig de voorzitterstaken waar.

Koopstra zelf noemt het enigszins wrang dat hij juist nu er mee stopt. “Het PZ is altijd aangewezen als het voorbeeld hoe het zou moeten binnen de productschappen: lean en mean. Nu worden we buiten onze schuld toch meegezogen in een hele discussie over het bestaansrecht van de productschappen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.