Rundveehouderij

Nieuws 229 x bekeken

Natuurweide wil gebruik antibiotica nog verder reduceren

Uden – De biologische melkveehouders die lid zijn van vereniging De Natuurweide streven er naar om het gebruik van antibiotica nog lager te krijgen dan 1,8 dagdosis (DD) per dier per jaar.

Dit heeft de vereniging bekendgemaakt. De gemiddelde biologische melkveehouder zit nu op een gebruik van genoemde 1 DD per dier per jaar. Biologische melkveehouders gebruiken antibiotica, zoals penicilline, in principe niet, tenzij op voorschrift van de dierenarts en in uitzonderlijke gevallen.

Door antibiotica-vrij of -arm te worden, de natuur verder te integreren in de bedrijfsvoering, weidegang voor alle dieren te koesteren en door open naar de samenleving te communiceren moet het mogelijk zijn om het doel van De Natuurweide te bereiken, meent DLV Rundvee Advies. Met name via het bedrijfsnetwerk Biologische Zuivel van koeien wordt hard gewerkt aan het verder uitbannen van het antibiotiocagebruik in de biologische melkveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.