Rundveehouderij

Nieuws 168 x bekeken

Irish Dairy Board meer in ingrediënten

LEEK – De Irish Dairy Board (IDB) heeft een nieuwe fabriek voor zuivelingrediënten geopend in het Engelse Leek. De IDB heeft in het complex, dat ook een innovatiecentrum omvat, 12,7 miljoen euro geïnvesteerd.

De Irish Dairy Board, de coöperatie die de export van Ierse zuivelproducten organiseert, hoopt met het complex te voldoen aan de groeiende vraag van voedingsproducenten naar op zuivel gebaseerde ingrediënten van hoge kwaliteit.

De IDB heeft daarbij Groot-Brittannië gekozen omdat dat verreweg de belangrijkste exportmarkt voor Ierse zuivel is. Alles bij elkaar heeft de IDB de afgelopen tijd 70 miljoen geïnvesteerd in Britse fabrieken en installaties.

Groot-Brittannië wordt daarbij tevens gezien als uitvalsbasis voor de export naar andere landen. De IDB beschikt in Leek al over de grootste kaasverpakkingsfabriek van Groot-Brittannië. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.