Rundveehouderij

Nieuws 163 x bekeken

Intentieovereenkomst Nederlandse en Russische zuivelindustrie

Moskou - De Nederlandse en Russische zuivelindustrie hebben een intentieovereenkomst (Memorandum of understanding) getekend voor de opzet van een modelmelkveebedrijf voor 650 melkkoeien in Dmitrov, vlakbij Moskou.

Dat meldt Wageningen UR. Livestock Research en LEI, beide onderdeel van Wageningen UR, hebben een opzet gemaakt voor dit modelbedrijf en zorgen voor verdere begeleiding. Bij het sluiten van de overeenkomst in Rusland waren onder meer premier Rutte en de Russische vicepremier Victor Zoebkov aanwezig. Namens de Nederlandse zuivelindustrie was FrieslandCampina-directeur Cees’t Hart aanwezig. De Russische zuivelindustrie werd vertegenwoordigd door Andrey Danilenko.

Of registreer je om te kunnen reageren.