Rundveehouderij

Nieuws 165 x bekeken

Franse melkbond staat achter PO’s

Parijs – De ’officiële’ Franse bond van melkveehouders Fédération nationale des producteurs de lait (FNPL) wil dat de producentenorganisaties erkend worden als partij in de onderhandelingen over melkcontracten.

De bond roept melkveehouders op de hen toegezonden contracten niet te tekenen zolang de onderhandelingen daarover niet zijn afgerond. ”Erkenning van de organisaties van producenten is een verplichte stap voor de toekomst van de Franse melksector,” aldus een verklaring van de FNPL, de melkveebond binnen de grote Franse boerenkoepel FNSEA.

De bond reageert daarmee op aanhoudende problemen rond de contracten bij Lactalis, het grootste zuivelbedrijf van het land. ”Wij bieden alle mogelijke steun aan de delegatie van groeperingen die leveren aan Lactalis in hun poging om bij de onderneming erkend te worden,” stelt de FNPL. De bond roept de onderneming daarbij op ’om een paternalistische en verouderde relatie te vervangen door een werkelijk partnerschap dat dan de basis kan vormen voor duurzame en constructieve onderhandelingen’.

Of registreer je om te kunnen reageren.