Rundveehouderij

Nieuws 193 x bekeken

Deens onderzoek zet in op minder emissie en meer melk

Aarhus – Het Deense Kenniscentrum voor de Landbouw gaat met een budget van 2,5 miljoen euro voor de melkveehouderij voerconcepten ontwikkelen waarmee de methaanuitstoot en stikstofuitspoeling kan worden beperkt.

De opzet is dat daarmee tevens de melkgift verder wordt opgekrikt. ”Minder broeikasgassen en meer melk voor hetzelfde geld”, is kortweg de doelstelling.

Het project heeft een looptijd van drie jaar en wordt mede met steun van het landbouwministerie uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van twee universiteiten. In de praktijk betekent het project dat de koeien voor het onderzoek onder een soort stolp moeten worden gehouden, om de methaanemissie te kunnen meten.

Of registreer je om te kunnen reageren.