Rundveehouderij

Nieuws 236 x bekeken 4 reacties

DOC-leden krijgen melkgeldcompensatie bij fusie DMK

Hoogeveen – Coöperatie DOC kan bij een fusie van het zuivelbedrijf met het Duitse DMK de komende vijf jaar 4 tot 6 cent extra uitbetalen bovenop het reguliere melkgeld.

Dit is de 'plus' die directie en bestuur van DOC Kaas hebben bedongen voor een fusie van de zuivelonderneming met het Duitse DMK.

Bij zo'n fusie met DMK krijgt coöperatie DOC Kaas bovendien een aandeel van minstens 15 procent in het nieuwe Duits-Nederlandse zuivelbedrijf dat dan ontstaat. Dit hebben directeur Jannes Oosterveld en coöperatievoorzitter Arjan Schimmel uitgelegd op ledenbijeenkomsten in Marum, Bunnik en Hoogeveen.

Na de genoemde periode van vijf jaar krijgen de leden van DOC hetzelfde melkgeld uitbetaald als de Duitse leden van Nordmilch en Humana, de belangrijkste coöperaties onder het huidige DMK.

Directie en bestuur van DOC hopen dat de leden volgende week (3 november) instemmen met de voorgestelde fusie. Daarvoor moet twee derde van de leden 'ja' zeggen tegen het plan. Zou het benoemde quotum om wat voor reden dan ook niet worden gehaald, maar lijkt er wel een gewone meerderheid voor, dan is bij een herhaalde stemming een gewone meerderheid voldoende om het fusieplan erdoor te krijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  helderziende

  eerst 6 cent meer beuren en dan voor altijd 6 cent minder .het enigste voordeel van deze overname is dat ze jannes er uit kunnen schoppen

 • no-profile-image

  Doccer

  Dat zo'n fusie in het belang is van de directie staat buiten kijf. Zij verdienen na deze fusie aanzienlijk méér...
  Tot op heden hebben ze het voordeel van deze fusie voor de leden echter niet aan kunnen tonen. Integendeel, minder extreme melkprijs schommelingen zijn namelijk veel te duur betaald wanneer de structurele melkprijs op termijn onder de uit te betalen melkprijs van een zelfstandige DOC zit.

 • no-profile-image

  DO-Cent

  Naar mijn mening kan DOC zich beter gaan richten op ontwikkelen van meerwaarde dan te fuseren met een partij die ook meerwaarde heeft.

 • no-profile-image

  correctie: dan te fuseren met een partij die ook geen meerwaarde heeft

Of registreer je om te kunnen reageren.