Rundveehouderij

Nieuws 165 x bekeken

DOC Kaas verhoogt voorschotprijs oktober

Hoogeveen – DOC Kaas verhoogt in oktober de voorschotmelkprijs. Uitgaande van een verhoging van de vetprijs met 5 cent naar € 3,27 per kilo en een verhoging van de eiwitprijs met 15 cent naar € 7,37 per kilo komt bij een jaarleverantie van 800.000 kilo het melkgeld uit op € 37,43 exclusief btw per 100 kilo. Volgens de berekeningsmethodiek van Boerderij/agd.media is dat € 0,74 hoger dan in september.

DOC Kaas betaalt in oktober € 2,93 meer dan vorig jaar. De verhoging is volgens DOC Kaas te rechtvaardigen dankzij een behoorlijk stabiele zuivelmarkt, in combinatie met de geboekte resultaten.

In de periode april tot en met september van dit jaar, de eerste helft van het melkseizoen, is 49,6 procent van het DOC-quotum volgemolken. Hierin is de quotumverruiming met 1 procent per 1 april verrekend. In het voorgaande superheffingjaar 2010/2011 was het aandeel volgemolken quotum in de vergelijkbare periode 50 procent, dus vrijwel hetzelfde. In beide percentages is de vetcorrectie meegenomen, meldt DOC Kaas. Aan het einde van het seizoen 2010/2011 was 101 procent van het DOC-quotum volgemolken.

Of registreer je om te kunnen reageren.