Rundveehouderij

Nieuws 288 x bekeken

Bulgarije voert steun aan melkveehouders op

Sofia – Bulgarije wil de steun aan melkveehouders en vleesveehouders voor 2014 verdubbelen tot ruim 150 miljoen euro.

Dat blijkt uit de ontwikkelingsstrategie die het Bulgaarse ministerie van landbouw presenteert. In Bulgarije bestaan nog veel bedrijven met een klein aantal runderen. Het land is echter wel bezig met een inhaalslag.

Tussen 2007 en 2010 sloten 467.440 bedrijven hun deuren, zonder dat het aantal koeien duidelijk daalde. Het Bulgaarse ministerie van landbouw voorziet een verdere daling van het aantal bedrijven met 40 procent, terwijl het aantal koeien volgens de raming zal dalen met 3 procent. De koeien zullen door versterking van de fokkerij gemiddeld 14 procent meer melk geven.

Voor de schapenhouderij wordt een groei van het aantal dieren met 34 procent verwacht, maar het aantal dieren is onvoldoende om impact te hebben op de Europese markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.