Rundveehouderij

Nieuws 170 x bekeken

Bleker steunt aanpak verduurzaming zuivelketen

Parma – Staatsecretaris van landbouw Henk Bleker steunt de wijze waarop de zuivelindustrie verduurzaamt. Dat meldt de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Bleker schaart zich achter de verduurzamingsagenda van de internationale zuivelorganisatie IDF, waarbij ook de NZO is aangesloten. In Parma presenteert de IDF een update van zijn twee jaar geleden gelanceerde verduurzamingsagenda.

Bleker juicht de aanpak van de zuivelindustrie toe. ”We waarderen het leiderschap dat de zuivelsector toont bij de aanpak van de klimaatverandering en we willen graag de mogelijkheden van samenwerking onderzoeken zodat we gezamenlijk onze doelen kunnen realiseren”, stelt de staatsecretaris in de verklaring, die ook door zijn collega’s uit Nieuw-Zeeland, de ministers David Carter en Tim Groser, is ondertekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.