Rundveehouderij

Nieuws 151 x bekeken

Arla haalt doelstelling inzake melkplas overnamepartner Allgäuland

Sonthofen – Arla heeft nog een horde genomen in het proces rond de inlijving van de Beierse zuivelaar Allgäuland. Minstens 1.315 Allgäuland-leveranciers met 228 miljoen kilo melk stemmen in met een leveringscontract.

Arla wilde minstens 220 miljoen kilo en aan die voorwaarde is derhalve voldaan. Het aantal contractwilligen kan nog groter worden. Allgäuland telt in totaal 1.800 leveranciers met 452 miljoen kilo, zo blijkt uit informatie van Arla.

De volgende en laatste horde voor de realisering van de overname door het Deens/Zweedse concern is de goedkeuring van de kartelbewaker. Het besluit van die kant komt naar verwachting over ongeveer een week.

Of registreer je om te kunnen reageren.