Rundveehouderij

Nieuws 180 x bekeken

Zweeds Skånemejerier wil binnen drie jaar naar melkprijs van 40 cent per kilo

Malmö – De Zweedse zuivelcoöperatie Skånemejerier mikt met een groeiplan op een melkprijsniveau van 40 cent per kilo binnen drie jaar.

De nieuwe strategie die vandaag door het bedrijf is gepresenteerd, voorziet in de periode tot 2016 in verdubbeling van de omzet van de huidige 330 miljoen euro naar 660 miljoen euro. Het wil daarvoor het acquisitiebeleid van de afgelopen twee jaar verder voortzetten.

Ook allianties en andere vormen van samenwerking behoren tot de instrumenten. Een fors deel van de groei moet worden gerealiseerd op de door Arla gedomineerde Deense markt en Scandinavië als geheel.

Het afgelopen jaar presteerde het concern een melkprijs van 35,2 cent (3,52 kroon) per kilo, inclusief individuele vermogensreservering. Voor het nieuwe jaar budgetteert Skånemejerier een melkprijs inclusief reservering op de ledenrekeningen van 35,7 cent.

Het concern kreeg per 1 januari 57 nieuwe leveranciers erbij met een melkplas van 50 miljoen kilo. Het totaal aantal leden/leveranciers is daarmee weer op rond de 600 gekomen, de totale melkplas op ruim 400 miljoen kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.