Rundveehouderij

Nieuws 224 x bekeken 5 reacties

VWA start handhaving I&R schapen en geiten

Den Haag – De Voedsel en Waren Autoriteit gaat de regelgeving betreffende de elektronische identificatie en registratie (I&R) van schapen en geiten in 2011 op normale wijze controleren.

Dat laat een woordvoerder van Dienst Regelingen desgevraagd aan agd.media weten.

In 2010 knepen de autoriteiten nog een oogje toe in verband met opstartproblemen van het nieuwe I&R-systeem. Alle houders van schapen en geiten moeten nu volgens de woordvoerder aan de regelgeving voldoen, en iedereen moet rekening houden met het feit dat er controles kunnen plaatsvinden. De woordvoerder geeft aan dat de controles met verstand en gevoel worden uitgevoerd en in het belang zijn voor de volks- en diergezondheid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Laat dienst regelingen eerst de beloofde vergoeding voor het omnummeren maar eens betalen , voordat ze gaan zoeken naar fouten bij een boer wiens vak veehouder is en niet boekhouder en computer deskundige , ik walg onder hand van dat volk dat aan je keukentafel zit de vertellen dat je de wet hoort te kennen
  en verder geen enkele compassie heeft met de sector,
  Als het bonnenqotum maar gehaald wordt,is hun enige doel

 • no-profile-image

  schapenboertje

  Nederland lijkt steeds meer op de DDR. Regels, papieren, controles, evaluaties, handhaving. Het moloch NVWA is er maar druk mee. Zo hou je er veel van de straat. En dat allemaal in naam van volk en vaderland. Ik krijg hele enge associaties. We staan er bij en kijken er naar....
  Wat hebben ze een macht: Ze bedenken de regels, ze voeren de regels in, ze controleren en sanctioneren en incasseren. Welke instantie heeft er nog meer zo veel macht in Nederland?

  En iedereen loopt als makke lammeren naar de slacht!

  Wat een waanzin.

 • no-profile-image

  geiteboer

  ik vind het op zich niet zo heel erg als ze komen controleren .
  maar als je eerst alles nog even hebt omgenummerd en dan hoor je dat je weer alles moet gaan omnummeren omdat je een dubbele serie nummers hebt .
  en van het ministerie mocht dat op een andere manier worden aangepast maar van de aid niet dus zijn we maar weer een keer gaan omnummeren (voor de gezelligheid en tijd verdrijf en de nodige stress).
  dus wie is hier nu goed bezig en wie wordt er hier nu computerboer gemaakt (de veehouders).

 • no-profile-image

  stigter

  Geitenboer laat ze eerst maar betalen HET IS MAKKELIJk LEVEN VAN HET GELD VAN DE BOEREN ZONDER RENTE

 • no-profile-image

  Eddy V

  De regeling is in belang van volks- en diergezondheid ingesteld, kan ik begrijpen, doen we met rundvee al vele jaren. Maar toch 2 opmerkingen. Mijn schapen waren voor de regeling niet minder gezond en als het om de volgsgezondheid gaat vind ik het niet uit te leggen dat schapenhouders, vanaf hier 5km vandaan waar België begint, niet geconfronteerd zijn met een I&R regeling. Zijn Belgische schapen dan wel altijd gegarandeerd smetteloos? Waarom meet "Brussel"met 2 maten?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.