Rundveehouderij

Nieuws 247 x bekeken

Terechte kampioenen bij zwartbontkeuring

Zwolle - De individuele keuring van de CRV Koe-Expo, gehouden op 29 januari, leverde terechte kampioenen bij zwartbont.

De titel kampioen vaarzen ging naar de zwarte Heemser All Beaty 695. De beste geuierde Goldwyn van familie Deterd uit Heemserveen had de meeste uitstraling en bleef Titanic-dochter Leentje 55 van John de Vries uit Boijl voor.

In de middenklasse was de sterk gebouwde, lange Stouwdamshof Malve 129 (Goldwyn) van Gerrit van ’t Hof uit Oosterwolde een duidelijk kopnummer in de eerste rubriek. De tweede rubriek was een prooi voor Hellen 585 (Goldwyn) van John de Vries. Deze twee koeien streden om het kampioenschap, waarbij Hellen 585 aan het langste eind trok.

Bij de oudere koeien koos de jury voor Lynette Champ, een Champion-dochter van Ronnie Altenburg uit Koufurderrige. Vooral op basis van haar zeer vaste uier en de balans in haar skelet bleef ze Koepon Storm Klaske voor. Een mooie opsteker voor Altenburg, die na het reservekampioenschap bij de HHH-show in december nu de kampioenstitel opstreek.

Lees meer over de individuele keuring op de Koe-Expo in Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.