Rundveehouderij

Nieuws 272 x bekeken

Koe-Expo toont prima groepen

Zwolle - Tijdens de Koe-Expo, op zaterdag 29 januari in Zwolle, toonde CRV acht dochtergroepen van actuele stieren.

Bij roodbont debuteerden Topspeed Kodak en Lowlands Lambiek. Beiden toonden een prima dochtergroep. De stier DHC Almighty had een matig debuut in 2009, maar maakte dit weekend in Zwolle een veel betere indruk. Ook Kylian toonde een mooie dochtergroep. Daarmee lieten de roodbonte groepen een zeer positieve indruk achter.

Bij zwartbont debuteerden drie stieren. De dochters van Westenrade Lacey bleken voor veel toeschouwers te licht. De twee Shottle-zonen Delta Lindberg en Barnkamper Marathon lieten wel lekkere melkvaarzen zien, die potentie hebben om uit te groeien tot diepe koeien die de productie goed aan kunnen. Van Barnkamper Support , die de dochtergroepen presentatie afsloot, is al bekend dat zijn dochters dat kunnen.

Lees meer over de presentatie van de dochtergroepen op de Koe-Expo in Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.