Rundveehouderij

Nieuws 215 x bekeken

IBR op 3,6 procent onderzochte rundveebedrijven

Brussel – In Nederland is op 321 van de 8814 onderzochte rundveebedrijven IBR vastgesteld.

Dat blijkt uit een overzicht van de Europese Commissie. Dit komt overeen met 3,64 procent van de onderzochte rundveebedrijven. Daarmee scoort Nederland beter dan buurland Duitsland, waar 9,9 procent van de onderzochte bedrijven besmet bleek met Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR). In België beek 43 procent van de onderzochte bedrijven besmet. In België worden echter alleen bedrijven onderzocht waar koeien ziekteverschijnselen vertonen die mogelijk duiden op IBR.

In Europa zijn Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken Oostenrijk en Zwitserland officieel vrij van IBR. Ook enkele gebieden in Duitsland en Italië zijn officieel vrij van koeiengriep. In deze landen is een uitroeiingsprogramma van kracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.