Rundveehouderij

Nieuws 193 x bekeken 1 reactie

Duitse staatssecretaris Müller: 'Grote kansen voor zuivel op exportmarkten buiten EU'

Berlijn – De Duitse landbouwstaatssecretaris Gerd Müller ziet grote groeimogelijkheden voor de zuivelindustrie op de exportmarkten buiten de EU, met name in Oost-Azië en Rusland.

Müller stelde op het Fachforum Milch van de Grüne Woche in Berlijn vast dat de wereldwijde vraag naar melk jaarlijks 4 procent stijgt. Daar moet de Duitse zuivelsector, die binnen de EU al een sterke positie inneemt, meer van zien te profiteren, aldus de vice-bewindsman, die tevens benadrukte dat de regering vast houdt aan de afschaffing van de quotering per 1 april 2015. Tevens wordt eraan vastgehouden dat daarom in de resterende jaren sprake zal moeten zijn van een superheffing, die volgens Müller bovendien niet moet worden verlaagd. „Belangrijk is dat de melkprijs door overheidsingrepen niet opnieuw onder druk komt te staan,” meent Müller.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hopelijk vertalen deze kansen zich in een kostendekkende prijs voor de melkveehouders. Is dit niet zo dan is het alleen goed voor het Nationaal product en de handel en industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.