Rundveehouderij

Nieuws 173 x bekeken

Deense boerenbond verbolgen om prijsverlaging Arla

Fredericia - De Deense melkveehoudersorganisatie Danske Mælkeproducenter (LDM) noemt de motivering van Arla Foods voor de melkprijsverlaging per 1 januari ’schaamteloos’ en vindt het tijd worden om na te denken over vervanging van de concerntop.

Dat de concernleiding nu stelt dat met deze verlaging slechts een tijdelijke voorschotbetaling wordt teruggedraaid is volgens LDM-voorzitter Peder Mouritsen volledig in tegenspraak met de boodschap die Arla Foods in november bracht. Toen werd er met geen woord over gerept dat in januari weer zou worden teruggekeerd naar het oude prijsniveau.

Mouritsen: “Dat noem ik een schaamteloos verborgen agenda en bijna onfatsoenlijk om het nu te betitelen als een eenmalige uitkering.” Mouritsen stelt tevens vast dat Arla Foods met de melkprijs flink op achterstand is geraakt bij de concurrentie. “We weten dat we niet hoeven te rekenen op een verklaring van onze zuivelonderneming, maar de ontwikkeling van de melkprijs van Arla in vergelijking met de buitenlandse is momenteel zo zorgwekkend, dat men er niet om heen kan te gaan denken dat de ondernemingsleiding te kort schiet. En wat doen we daartegen? In andere branches wordt de bedrijfsleiding vervangen en dat moeten wij misschien ook overwegen,” aldus Mouritsen.
De gewraakte melkprijsverlaging per 1 januari bedraagt 1 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.