Rundveehouderij

Nieuws 262 x bekeken

Contractualisatie melk Frankrijk definitief

Parijs – De contractualisatie van de Franse melkveehouderij is per 31 december 2010 officieel geworden.

Dit blijkt uit een publicatie in het Franse Staatsblad. Het Franse ministerie van landbouw bevestigt nogmaals dat zuivelbedrijven uiterlijk op 1 april van dit jaar contracten moeten hebben afgesloten met melkveehouders.

De contracten moeten volgens het decreet van het ministerie een looptijd hebben van minimaal vijf jaar. Eis is verder dat in de contracten zowel een prijs als een te leveren hoeveelheid melk is vastgelegd. Veel Franse zuivelbedrijven hebben de laatste tijd een afwachtende houding ingenomen. Alleen Danone, in Frankrijk zelf een kleinere melkcollecteur, heeft de leveranciers een aanbod gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.