Rundveehouderij

Nieuws 310 x bekeken

Zuid-Holland komt met plan Veenweidepact

Den Haag - De provincie Zuid-Holland komt volgend jaar met een plan van aanpak voor het Veenweidepact.In dit plan van aanpak geeft de provincie aan hoe het Veenweidepact wordt geïmplementeerd ondanks de financiële tekorten bij het project. Het CDA Zuid-Holland had de gedeputeerde gevraagd om in de Statencommissie Groen, Water en Milieu tekst en uitleg te geven over de huidige situatie en de gevolgen voor de toekomst van het project.

Het Veenweidepact kampt met een tekort van 20 miljoen euro voor het uitvoeren van de plannen volgens afspraak. Het tekort is met name ontstaan doordat de waarde van de agrarische grond te laag was ingeschat. Ook bleken de kosten van de watermaatregelen hoger dan verwacht.

Verantwoordelijk gedeputeerde Joop Evertse (CU/SGP) verwacht dat het Veenweidepact niet in gevaar is. De komende weken wordt met de Strategiegroep Veenweidepact en verschillende belangenorganisaties gesproken over een plan van aanpak.

In het Veenweidepact zijn in 2005 afspraken gemaakt voor de aanleg van 2.450 hectare nieuwe natuur in de Krimpenerwaard. Tegelijkertijd zou de problematiek rondom bodemdaling worden aangepakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.