Rundveehouderij

Nieuws 188 x bekeken

Schadevergoeding voor levenslang fokverbod Q-koorts verlaagd

Den Haag – De schadevergoeding voor geiten- en schapenbedrijven die veel dieren hebben met een levenslang fokverbod is verlaagd van 283 naar 190 euro per dier. De verlaging hangt samen met de recente opheffing van het fokverbod voor jaarlingen.

Dat heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) bekendgemaakt in de Staatscourant. Het lagere schadebedrag geldt voor die bedrijven waar nog lammeren staan, zegt een ELI-woordvoerder desgevraagd.

Voor de meeste bedrijven betekent de wijziging dat ze een lager schadebedrag zullen ontvangen. Dienst Regelingen streeft ernaar nog vóór de kerst een voorschot uit te keren. Twee of drie bedrijven hebben al een schadevergoeding gekregen en zullen dus een deel moeten terugbetalen, aldus de woordvoerder.

ELI heeft vanwege het begin van het lammerseizoen de frequentie van tankmelkonderzoek verhoogd naar eens per twee weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.