Rundveehouderij

Nieuws 162 x bekeken

Overname Entremont eindelijk rond

Parijs – De overname van kaasfabrikant Entremont door de Franse agrarische cooperatie Sodiaal is eindelijk rond.

Entremont kan daardoor vanaf 1 januari deel uitmaken van Sodiaal. Dit hebben de ministers van economie Christine Lagarde en van landbouw Bruno Le maire meegedeeld.

Met de overname ontstaat een zuivelonderneming met meer dan 7.000 werknemers en 13.500 melkveehouders, die jaarlijks vijf miljard liter melk verwerkt, ongeveer 20 procent van de totale Franse melkplas. "De groep krijgt daarmee een kritische schaal om concurrerend te zijn tegen de grote Europese zuivelgroepen," aldus de verklaring. "We kunnen onszelf feliciteren dat er een akkoord is bereikt," aldus de bewindslieden.

De onderhandelingen tussen Sodiaal en het in financiële problemen verkerende Entremont slepen al maandenlang voort. In september werd al een principe-overeenkomst getekend maar daarna waren nog verdere gesprekken nodig, met name over de schuldenlast van 350 miljoen waarmee Entremont opgezadeld zit. Volgens de nu bereikte overeenkomst betaalt Sodiaal onder meer 25 miljoen aan de Belgische zakenman Albert Frère, tot nu toe de belangrijkste aandeelhouder van Entremont.

Of registreer je om te kunnen reageren.