Rundveehouderij

Nieuws 300 x bekeken 3 reacties

LTO Vastgoed: banken terughoudend bij financiering gebouwen

Doetinchem - Banken zijn terughoudender om de aanschaf van bedrijfsgebouwen te financieren. Dat meldt LTO Vastgoed in haar terugblik op het jaar.

“Banken werken met grondtransacties mee, maar het is veel moeilijker om financiering te krijgen voor de aankoop van bedrijfsgebouwen”, zegt LTO Vastgoed. Dit is volgens de makelaars vooral nadelig voor stoppende melkveehouders die zonder opvolger zitten en hun bedrijf willen verkopen voordat hun melkquotum door Europees beleid geen waarde meer heeft. De percelen met bedrijfsgebouwen gaan nog steeds moeizaam van de hand en tegen licht lagere prijzen, aldus LTO Vastgoed.

De prijzen voor agrarische grond zijn het afgelopen jaar stabiel gebleven, ondanks dat projectontwikkelaars en overheden aanzienlijk minder actief zijn op de markt. De agrarische transacties zorgen ervoor dat de grondprijs toch op niveau blijft.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Awel, kijk naar stal en akker dd. 23 dec 2010 en provincie Zeeland geeft 90000 euro per ha. Eigenlijk veel te weinig, want de klei zit erg diep.

 • no-profile-image

  De realiteit begint langzaam door te dringen. Stallen hebben geen waarde. Stallen die een jaar geleden te koop stonden staan nog steets te koop. Als we hier een nieuwe stal bouwen is die zodra die af is nog maar 20% van het erin geinvesteerde vermogen waard. Vorige maand is ons bedrijf getaxeerd en het onroerend goed was met of zonder de stallen het zelfde waard. Dan kan je de conclusie trekken dat bij jullie de "Rabo bubble" gestaag aan het groeien is.

 • no-profile-image

  hpxnnm

  HllUnt yjqwrmdreerh, [url=http://tzjghxlnncub.com/]tzjghxlnncub[/url], [link=http://mfspmjvzjtdm.com/]mfspmjvzjtdm[/link], http://hmhezktibhqi.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.