Rundveehouderij

Nieuws 243 x bekeken

Hoge verteerbaarheid herfstkuilen

Oosterbeek - De graskuilen die in september zijn gemaakt, zijn prima geschikt voor melkkoeien.

Dat meldt het kennisbureau BLGG Agroxpertus.

De kuilen hebben gemiddeld een hoge verteerbaarheid (VCOS) en bevatten meer suiker dan de kuilen van augustus en oktober. De Voeder Eenheid Melk (VEM) ligt gemiddeld op 880 en is daarmee volgens BLGG prima geschikt voor hoogproductieve koeien.

Aandachtspunten zijn volgens het kennisbureau het hoge ruw-as gehalte en de geringe structuur. Het ruw-as-gehalte ligt ruimt boven de grens van het streeftraject van 100 gram per kilo droge stof. Dit betekent dat de graskuil is verontreinigd met grond. Wat betreft de structuur scoren de kuilen die in oktober zijn gemaakt het laagst. Het gemiddelde totaal aan celwanden (NDF) is 450 gram per kilo droge stof.Of registreer je om te kunnen reageren.