Rundveehouderij

Nieuws 163 x bekeken 4 reacties

Grondstofwaarde melk neemt horde van 30 cent per kilo

Kiel - De grondstofwaarde van melk is deze maand boven de 30 cent per kilo uitgekomen.

Deze marktindicator – die lopend wordt berekend door het Informations- und Forschungszentrum für Ernährungswirtschaft (ife) in Kiel - is met 1,3 cent gestegen naar
30,7 cent op basis van 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit. Stuwende factor is de mageremelkpoedermarkt. De botermarkt liep daarentegen wat terug.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De melk prijs stijgt, maar de samenstelling van d emelk blijft gelijk. Hier kan ik alleen maar uit concluderen dat het geld minder waard wordt. Het inflatie spook is in aantocht. Of ben ik te somber?

 • no-profile-image

  Je kunt wel zien dat Han gestudeerd heeft. Twee zaken die toevallig parallel lopen en het bewijs is geleverd dat het een een gevolg is van het ander. Een staaltje "wetenschap" dat we vaker tegenkomen.

 • no-profile-image

  josje

  voer duur,melk duurder. hopelijk een postieve correlatie!

 • no-profile-image

  ''Het inflatiespook is in aantocht'', schrijft Han. Het voer is in ieder geval duurder geworden!!!... Langzaam maar zeker zal ook de inflatie toenemen!!!... Of de melkprijs evenredig zal stijgen is naar mijn mening minder waarschijnlijk, dat gebeurd pas, als de vraag het aanbod zal overtreffen, denkt o.g.t.

Of registreer je om te kunnen reageren.