Rundveehouderij

Nieuws 164 x bekeken

Duitse zuivelexport tot en met september 20 procent in de plus

Berlijn – De zuivelexport van Duitsland nam in de eerste negen maanden ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar toe met bijna 20 procent naar 5,5 miljard euro. Dat heeft het landbouwministerie in Berlijn dinsdag meegedeeld.

Volgens staatssecretaris Gerd Müller is de groei het gevolg geweest van zowel een groter afzetvolume als hogere prijzen. De kaasexport pluste afzonderlijk bekeken met krap 16 procent naar 2,25 miljard euro.

De totale landbouwexport van de Bondsrepubliek haalde van januari tot en met september een groei van 8 procent naar 37,8 miljard euro, waarvan 8,2 miljard euro naar landen buiten de EU. Dat was ruim 16 procent meer dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.