Rundveehouderij

Nieuws 150 x bekeken

Duitse melkveehouderij plust met 2 procent

Berlijn – De melkveehouderij is één van de weinige agrarische bedrijfstakken in Duitsland die in het bedrijfsjaar 2009/2010 de resultaten iets heeft weten te verbeteren.

Volgens inkomenscijfers van de federatie Deutscher Bauernverband (DBV) belandde het gemiddelde resultaat per bedrijf op 30.300 euro. Dat was 2 procent meer dan in het rampzalig verlopen voorafgaande jaar. Het bedrijfsjaar loopt van juli tot juli.

De lichte verbetering in deze periode is te danken aan het herstel van de melkprijzen dat in de tweede helft van het kalenderjaar 2009 inzette. In de tweede helft van het lopende kalenderjaar heeft dit herstel zich verder doorgezet.

De melkprijzen hebben het crisisniveau overwonnen, zoals het DBV het formuleert, en lagen in oktober op gemiddeld 32,7 cent per kilo bij 3,7 procent vet. Dat was krap 10 cent hoger dan oktober vorig jaar. Geen herstel was er voor de resultaten van de vleesrundveehouders. Gemiddeld werd ruim 21.000 euro geboekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.