Rundveehouderij

Nieuws 589 x bekeken

Deal met bank treft Vreba Melkvee niet

Utrecht/Hudson – De overeenkomst die de Rabobank gesloten met Vreba-Hoff in de VS heeft geen gevolgen voor Vreba Melkvee, het grootste melkveebedrijf van Nederland.

Dat zegt een woordvoerder van de bank in Utrecht.

De Rabobank in de VS, Rabo Agrifinance, was in oktober naar de rechter gestapt en eiste beslaglegging op drie mega-melkveebedrijven. De onderneming van de families Van Bakel en Van der Hoff in de VS was de betalingsverplichtingen tegenover de bank niet nagekomen. De bank diende daarop een claim in van 55,7 miljoen dollar. Nog voor de rechter uitspraak heeft kunnen doen in deze zaak hebben beide partijen een overeenkomst gesloten.

Vreba-Hoff erkent de claim en heeft de bedrijven overgedragen aan de bank. Het is twijfelachtig of de bank al het geld terugkrijgt bij verkoop. De bank wil niet zeggen hoe groot het verlies is. Wel is duidelijk dat de deal geen gevolgen heeft voor Vreba Melkvee. De ondernemingen in de VS en Nederland zijn apart gefinancierd, aldus de Rabobank.

Of registreer je om te kunnen reageren.