Inspiratiedag Boerderij MelkveeXL

Home | Programma | Sprekers | Inschrijven

 

Sprekers

bert westenbrink

Bert Westenbrink (dagvoorzitter)

Bert Westenbrink kan bogen op een ruime ervaring in de journalistiek. Hij was verslaggever, bureauredacteur, chef binnen/buitenland en hoofdredacteur (15 jaar) bij diverse dagbladen en het nieuws- en opinieblad van hogeschool Windesheim.

Bert Westenbrink is thuis in de agrarische sector en kent de wereld van het hoger onderwijs, maar heeft een breder aandachtsgebied, zoals politiek, media en sport.

   
Frank Toonen

Frank Toonen

Frank Toonen houdt met zijn broer Jan in Meedhuizen 338 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Ze zetten het werk rond met behulp van anderhalve fte aan arbeid: een BBL-er en iemand met een Wajong-uitkering. Daarvoor is gekozen omdat er altijd toezicht aanwezig is.

   
jan sebus berghorst

Jan Sebus Berghorst 

Jan Sebus is melkveehouder in Dronten. Daar heeft hij een maatschap met zijn vrouw en Herbert en Adri Bos. Hij melkt met zijn broer ruim 500 koeien. De loonwerker draait het voer voor de koeien, een Pool en sinds kort 2 Roemenen zijn voltijds in dienst, alsmede een Nederlander met een rugzakje voor 20 uur per week. . Naast zijn deelname als spreker is een bezoek aan hun bedrijf in Dronten ook onderdeel van de inspiratiedag.

   

Wim Bos

Tonny en Wim Bos houden in Zuidbroek (Gr.) 186 melk- en kalfkoeien en bijbehorend jongvee. 

   
Metske Kloppenburg

Metske Kloppenburg

Metske Kloppenburg is directeur van Abiant Uitzendgroep. Ruim 25 jaar geleden begon Metske zijn loopbaan als bedrijfsverzorger bij de voorloper van Abiant Bedrijfsverzorging (Agr. Bedr. Verzorging Groningen). Nu is hij als directeur van Abiant eindverantwoordelijk voor de activiteiten welke worden aangeboden vanuit de negen vestigingen van Abiant in Noord-Nederland. Abiant is ontstaan vanuit de agrarische sector en door de jaren uitgegroeid tot een succesvolle regionale uitzendorganisatie. Dagelijks zijn 2.000 Abianters aan het werk voor de opdrachtgevers van Abiant in uiteenlopende sectoren. Agrarische Bedrijfsverzorging en het Rundveepedicurecentrum (RPC) vormen naast het uitzenden en detacheren een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Abiant. Metske belicht in zijn presentatie de flexibele arbeidsmarkt en de verschillende smaken die er op de markt zijn.