Melkvee100Plus Congres 2013

Melkvee100PlusOp donderdag 7 november a.s. vindt voor de 7e keer het Melkvee100Plus Congres plaats. Ditmaal organiseren we het Congres voor het eerst in de provincie Limburg. Het Melkvee100Plus Congres is speciaal bedoeld voor veehouders met meer dan 100 melkkoeien.

Wat kunt u tijdens deze editie verwachten?
Europa’s grootste melkveehouder is Stefan Dürr. Hij heeft in Rusland in 6 regio’s 22 melkveebedrijven met in totaal 16.500 koeien aan de melk. Hij groeit hard, hij bouwt continu en wil in 2016 22.000 koeien melken. Een ondernemer pur sang die op het Melkvee100Plus Congres uitlegt waar voor hem de grenzen aan groei komen en hoe hij daarmee omgaat. Alle bedrijfsprocessen zijn in protocollen vastgelegd.

Groeien via maximale automatisering

Ook in Nederland is groei nog steeds mogelijk, bewijzen veel veehouders. Fons en Yvonne Kersten in Sevenum doen dat via maximale automatisering. De arbeidsefficiency is leidend bij alle keuzes. Daardoor verdubbelde het aantal koeien in dik 10 jaar zonder dat extra arbeid nodig was.

Groeien vanuit cashflow
De zwagers Wieger van der Meulen en Siem-Jan Algra uit Suawoude (Frl.) voegden hun bedrijven samen en groeiden vanuit de cashflow in een paar jaar tijd van 250 naar 350 koeien op 200 hectare. Deze Friese topondernemers worden door dagvoorzitter Jeen Akkerman geïnterviewd over de groei van hun bedrijf, de strategie die zij hebben gehanteerd en welke financiële keuzes zij nu maken bij de verdere groei naar 450 koeien.

Bovengenoemde sprekers maken een belangrijk deel uit van het Melkvee100Plus Congres. Met een film krijgen we inzicht in het bedrijf van Dürr en bij Fons en Yvonne Kersten nemen we live een kijkje op het bedrijf.

Bekijk het volledige programma