Boerderij Jongvee Opfokdag
homeprogrammasprekerspartnerslocatiecontactaanmeldenmenu

ron van den aakster

Ron van den Aakster, Dierenartsen Zutphen Laren

Mijn naam is Ron van den Aakster. Geboren en getogen in Den Helder. Na mijn afstuderen in 1996 ben ik gelijk aan de slag gegaan en inmiddels ben ik mede-eigenaar van een dierenartsenpraktijk in Oost Nederland. De praktijk is gevestigd in het prachtige Laren (dicht bij Deventer). Een mooi en landelijk gebied waar veel topfokkers van Nederland een melkveebedrijf hebben. Voor mij een genot om voor te kunnen en mogen werken.

Direct na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de Hoge Landbouw School in Groningen. Ik heb dat met veel inzet de goede en plezierige kanten van het studentenleven ontdekt en leren waarderen. Vier jaar later (juni 1988) studeerde ik af en moest ik in dienst. Dat was toen nog verplicht. Gelukkig werd in ingeloot voor Diergeneeskunde en kon ik in 1989 naar Utrecht om dierenarts te worden. In 1996 was het zover: ik haalde mijn diploma!

Ik heb een brede belangstelling voor de diergeneeskunde. Zowel de chirurgische als de consultatieve kant (visites rijden) vind ik leuk om te doen. Met name die afwisseling is aantrekkelijk. Bovendien zie je dan ook nog eens de resultaten van datgene je in grote lijnen met de veehouders tijdens de bedrijfsbezoeken  zoal bespreekt (dierziektebestrijding, management, voeding, etc. ).

Jarenlang heb ik op regelmatige basis mijn vaardigheden op het gebied van bedrijfsadvisering getraind in een groep dierenartsen die een melkveebedrijf bezochten en alles op het bedrijf onder een loep legden. Dat was heel leerzaam. Door mijn deelname aan onder andere deze groep dierenartsen ben ik 8-9 jaar geleden gevraagd om een bijdrage te leveren aan het kwaliteitslabel van CONO (Caring Dairy programma) en het mede ontwikkelen van het inmiddels landelijk bekende Koe Kompas. Alle veehouders moesten drie workshops per jaar volgen. Een groot deel van die workshop heb ik samen met drie collega’s verzorgd. 

Samen met zo’n 35 andere collega’s ben ik lid van de Veterinaire Kenniscoöperatie Veerkracht. Tijdens onze wetenschappelijke bijeenkomsten heb ik vanaf 2011 kennisgemaakt met het vakgebied epigenetica. Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en is er heel veel kennis omtrent dit onderwerp vergaard. Al van meet af aan ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in dit vakgebied. Inmiddels maakt het onderwerp wekelijks onderdeel uit van de gesprekken die ik met mijn veehouders voer. 

   
nico vreeburg

Nico Vreeburg, Dierenarts, senior-adviseur en -trainer Vetvice

Nico Vreeburg staat garant voor enerzijds een onafhankelijke en specialistische kennis, en anderzijds hele praktische oplossingen. Hij werkte mee aan het nieuwe praktijkboek Jongveesignalen, dat begin 2016 verscheen, en is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

   
hans hopster

Hans Hopster, sr. onderzoeker en themaleider dierenwelzijn Wageningen UR

 
 cynthia verwer

Cynthia Verwer, onderzoeker Diergezondheid en Dierenwelzijn bij Louis Bolk Instituut

Cynthia Verwer (1978) studeerde in 2000 af aan de Hogeschool Delft in de richting Veehouderij, specialisatie Diergezondheidszorg. Vanwege haar interesse in wetenschappelijk onderzoek studeerde zij verder aan de Wageningen Universiteit, Master of Animal Science, waar zij in 2002 afstudeerde met een specialisatie in Diergezondheidszorg en Dierenwelzijn. Na afronding van deze studie ging zij aan de slag als wetenschappelijk onderzoeker op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, afdeling Ethologie en Welzijn. In het kader van haar promotieonderzoek heeft ze bij het  RIVM en Nederlands Vaccin Instituut (NVI) in Bilthoven onderzoek verricht naar de relatie tussen huisvesting en verzorging van proefdieren en de kwaliteit van onderzoek. Sinds 2008 is Cynthia werkzaam als onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut in Driebergen, een onderzoeksinstelling op het gebied van duurzame landbouw, voeding en gezondheid. Momenteel onderzoekt zij de gezondheid en het welzijn van landbouwhuisdieren in duurzame dierlijke productiesystemen. Hiervoor werkt ze regelmatig samen met onderzoekers uit andere organisaties, zoals Wageningen Universiteit, RIVM en buitenlandse universiteiten en onderzoekscentra. 

 


Kom naar de Jongvee Opfokdag en haal
meer rendement uit uw jongvee-opfok.

aanmelden


Sponsors

holm & laue