inspiratiedag klauwgezondheid


Home Programma Sprekers Partners Locatie Over DAFW Contact Aanmelden


 

jan lievaart

Jan Lievaart
Nederlands Klauw Gezondheids Centrum (NKGZ)

Jan Lievaart is na zijn studie aan de Agrarische Hogeschool in Dronten (richting veehouderij en bedrijfseconomie) in 2000 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde.  Zijn eerste werkkring was dierenartsenpraktijk Tubbergen, waarna hij in 2002 ging werken als rundveedierenarts bij de buitenpraktijk landbouwhuisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde.  Tijdens zijn aanstelling in de buitenpraktijk behaalde hij een Masters Veterinaire Epidemiologie en een PhD met als titel “Somatic Cell Count in Dairy Herds”. Vanaf begin 2007 tot 2011 was Lievaart verbonden als veterinair epidemioloog aan de School of Animal and Veterinary Sciences van de Charles Sturt University in Wagga Wagga, Australië. Deze baan werd gecombineerd met een aanstelling als research fellow aan het EH Graham Centre, een agrarisch innovatief onderzoekscentrum. Begin mei 2010 werd Lievaart ook hoofd van de disciplinegroep “Production Animals and Epidemiology” binnen dezelfde School of Animal and Veterinary Sciences. Sinds 2012 werkt hij weer in Nederland en ondersteunt het management van diverse rundveepraktijken, met als doel het omschrijven van de missie en visie en het realiseren van de daaruit voortkomende doelstellingen . Daarnaast is Lievaart één van de oprichters van 3 innovatieve start-ups in veterinaire wereld: het NKGC, Cowcept en JongveeCoach.

 

 

cees de jong

Cees de Jong
Melkveehouder in Hoogblokland

Cees de Jong is melkveehouder in Hoogblokland (Z.-H.) waar hij samen met zijn vriendin 120 koeien melkt. De 305 dagen-productie ligt op 12.000 kg melk met 3,85% vet en 3,40% eiwit. Cees is geen onbekende in de fokkerij-wereld, zowel op regionaal als landelijk niveau staan koeien van zijn bedrijf hoog in de ranglijsten. Cees liet de NKGC-nulmeting uitvoeren door Marcel Drint en voerde een aantal praktische aanpassingen op zijn bedrijf door. 

   
marcel drint Marcel Drint
Nederlands Klauw Gezondheids Centrum (NKGZ)
   
piet kloosterman

Piet Kloosterman
Dairy Training Centre

Piet Kloosterman is geboren en getogen in Friesland en opgegroeid op een melkveehouderijbedrijf. Na een opleiding Veehouderij en Evonomie aan de BHLS te Leeuwarden (nu VHL) is Piet begonnen als trainer/instructuer bij de Praktijkschool in Oenkerk, dat vandaag de dag bekend staat als DTC. Van 2002 – 2006 was Piet projectleider aan het EU Lame Cow Project. In Nederland heeft Piet aanverschillende werkgroepen op het gebied van Klauwgezondheid deelgenomen. 

   
valerie dekens

Valérie Dekens
Merial

In juni 2010 is Valérie Dekens afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde van Gent. Kort daarop is ze van start gegaan bij MERIAL Nederland; gezien haar interesse voor de industriële veehouderij met name de varkenshouderij eerst als Field Support Manager Swine en sinds januari 2012 als Veterinary Professional Services Manager Swine. Door de jaren heen is haar interesse ook gegroeid voor de takken rundvee en pluimvee, waardoor ze zichzelf sinds november 2012 Technical Services Manager Landbouwhuisdieren Nederland mag noemen. 

   
antoine janssen Antoine Janssen
Instructeur klauwverzorger
   
nico vreeburg

Nico Vreeburg
Dierenarts, senior-adviseur en -trainer bij Vetvice .

Nico Vreeburg staat garant voor enerzijds een onafhankelijke en specialistische kennis, en anderzijds hele praktische oplossingen. Hij werkte mee aan het nieuwe praktijkboek Jongveesignalen, dat begin 2016 verscheen, en is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Werkgebieden: Jongvee, Dairy Management, Stallenbouwadvies
   
tim verbruggen

Tim Verbruggen
Bio-Engineer MS Schippers

Tim Verbruggen is sinds 2009 werkzaam bij MS Schippers als Product - en Project Manager. Hij is afgestudeerd als Bio Engineer aan de Katholieke Universiteit van Leuven. MS Schippers is een innovatieve internationale verkooporganisatie met "Passion for Farming" voor een verantwoorde veehouderij. Klauwverzorging wordt steeds belangrijker voor een optimale diergezondheid op elk melkveebedrijf. MS Schippers levert een totaalpakket aan middelen en diensten om onder andere klauwgezondheid goed te kunnen managen.

   
tonnie vissers

Tonnie Vissers
Specialist veestapelmanagemenent CRV

Tonnie Vissers woont in Veghel, Noord Brabant. Inmiddels 35 jaar actief in de rundveeverbetering met als specificatie de fokkerij. Inspiratie krijgt Vissers ook vooral vanuit de klant/veehouder. Wat is zijn doel, hoe gaat hij om met zijn bedrijf en wat wil de veehouder bereiken? Daar past ook de vraag hoe de veehouder omgaat met het management rondom zijn koeien. Klauwgezondheid speelt daarbij een bijzonder belangrijke factor. Een koe is namelijk voor 90% kreupel vanuit de klauw. Goede verzorging en specifieke data spelen daarin een cruciale rol. Klauwgezondheid en Digiklauw gaan daarom hand in hand.


   
 

Leendert Kroijenga
Accountmanager ECOstyle 

Leendert Kroijenga is accountmanager bij ECOstyle BV. Hij bezoekt zowel dierenartsen, vakhandels en rundveepedicures voor de melkveehouderijsector, waarbij juist advies over natuurlijke diergeneesmiddelen, verzorgingsproducten en aanvullende diervoeders centraal staat. Ook worden lezingen voor studieclubs en producttrainingen verzorgd. Leendert is inmiddels 25 jaar bij ECOstyle en is zijn carrière begonnen als salesmanager in de tuinbranche. Daarnaast heeft hij in zijn jonge jaren veel koeien bekapt als professioneel klauwverzorger. 

 


anne-marie van der linden


Founding partner

 merial

 Premium partners
wopams schippersdigiklauwecostyleab brabant

Organisatie
nederlands klauw gezondheids centrum boerderij