<!—No advertisement -->

Programma

Home | Programma | Sprekers | Inschrijven | Prijzen & locatieContact 

 

Gezonde melkveehouderij

-Conceptprogramma-

Locatie: PEC Zwolle
Datum: 25 november 2014

 

09.30-10.00  Ontvangst
   
10.00-10.15  Welkom en opening
Theo Lam, GD
   
10.15-10.40  Filmreportage van een buitenlandse melkveehouder
 
   
10.45-11.10  Subsessie 1

 
  • Uiergezondheid:
    Wat zijn de kosten van mastitis in de vrije markt?
    Henk Hogeveen, Wageningen UR
  • Jongveeopfok:
    Het belang van een goede biestperiode
    Anja Smolenaars, GD
  • Gezonde voeding:
    Houd SARA buiten de deur
    Jan Veling, GD
  • Ruwvoerproductie:
    Ruwvoeropbrengst beperkt nationale melkproductie. Hoe verbeter ik dat?
    Zwier van der Vegte, Wageningen UR
   
11.10-11.40  Pauze
   
11.40-12.05  Subsessie 2
 
  • Uiergezondheid:
    Hoe loopt het met AB vrij droogzetten?
  • Jongveeopfok:
    Basisvoorwaarden voeding voor goede groei
  • Gezonde voeding:
    Gemengd voeren, op naar TMR
  • Ruwvoerproductie:
    Klaver als stikstofbron
    Jan de Wit, Louis Bolk
12.05-12.20 

Ludieke samenvatting

   
12.20-12.50  Videoconferentie Fonterra
Theo Spierings, CEO Fonterra
   
12.50-14.00  Lunch
   
14.00-14.50 

Extra sessies

Onderwerpen: uiergezondheid, jongveeopfok, gezonde voeding en ruwvoerproductie

   
14.50-15.15  Subsessie 3
 
  • Uiergezondheid: 
    Melktechniek in de uiergezondheid
  • Jongveeopfok: 
    Mineralen en vitaminen, vanaf geboorte tot afkalven
    Jan Muskens, GD
  • Gezonde voeding: 
    Fosfor op maat
    Wilfried van Stralen, SFR
  • Ruwvoerproductie:
    Nut van jaarlijks graslandonderhoud
    Sjon de Leeuw, PPP-Agro Advies
   
15.15-15.40  Pauze
   
15.40-16.10  Subsessie 4
 
  • Uiergezondheid: 
    Uitkomsten nieuw onderzoek
  • Jongveeopfok:
    24 of 26 mnd afkalven, wat scheelt dat in euro's?
    Michel de Haan, Wageningen UR
     
  • Gezonde voeding: 
    Effect van verkeerde voeding op andere aandoeningen
    Kasper Dieho, Wageningen UR
  • Ruwvoerproductie:
    Invloed bodem-pH op nutriënten gras en mais
    Wim Bussink, NMI
   
16.10-16.40 Prijsuitreiking
Uiergezondheid Awards
   
16.40-17.10 Mestbeleid
Ministerie Economische Zaken
   
17.10-17.30 Ludieke samenvatting
   
17.30-18.30  Netwerkborrel
 
18.30 Einde programma