Foto: RundveeFoto

Te koop: eenmansmelkveebedrijf in de Achterhoek

In het Gelderse Drempt staat een melkveebedrijf te koop waar nu bijna 100 koeien worden gemolken. De huiskavel meet bijna 40 hectare. Het bedrijf is intensief en bestaat deels uit oudere stallen. Technisch is het up-to-date.

Tijdens de laatste uitbreiding is ook een nieuwe melkstal geplaatst met 2 x 10 visgraat, koeherkenning en elektronische meting van productie en geleidbaarheid. Er is ruimte voor uitbreiding naar 2 x 12.

Het te koop staande melkveebedrijf in Drempt (gemeente Bronkhorst, provincie Gelderland) is met ruimte voor 140 koeien en 40 hectare grond een royaal gezinsbedrijf. De huidige ondernemers willen vanwege twee potentiële bedrijfsopvolgers naar een nieuwe locatie. -Foto's: René Stevens

Het bedrijf ligt in een agrarisch gebied, aan het einde van een verharde weg. De totale oppervlakte is bijna 41 hectare, waarvan 1,2 hectare bouwkavel. Alle percelen zijn via een kavelpad bereikbaar.

De ligboxenstal met 140 plaatsen is gebouwd in 1978 en uitgebreid in 1994 en 2009. Bij die laatste uitbreiding is een nieuw gebouw tegen de bestaande stal gebouwd. De totale mestopslag is 1.200 kuub.

Ondanks de hoge leeftijd van een deel van de stal, is de huisvesting technisch up-to-date. De stal is onder meer voorzien van rubberen matten, koematrassen en een robotmestschuif.

In 2004 is een nieuwe jongveestal gebouwd voor 60 dieren. Er zijn zeven eenlingboxen, twee strohokken en zes groepshokken met ligboxen. De jongveestal staat een stuk van de koeienstal af. De mestopslag is 650 kuub.

Vorig jaar is een nieuwe open werktuigenloods gebouwd met een oppervlakte van 240 vierkante meter en verharde ondergrond. De dieseltank is ook in deze ruimte geplaatst.

Een klein deel van de nieuwe loods is in gebruik als privézitruimte. Deze ruimte sluit aan bij de oprit en tuin van de woning.

De oorspronkelijke woning dateert uit 1965. Deze heeft een inhoud van 360 kuub, vier slaapkamers en een kantoor. De woning zit vast aan het achterhuis en de stallen. In 1998 is een tweede woning gerealiseerd met twee slaapkamers.

De vraagprijs voor het totale object is ¬ 4,2 miljoen. Makelaars zijn Peters Vastgoed in Bennekom (Gld.) en Streek Makelaars in Steenderen (Gld.).

Beheer
WP Admin