Rundveehouderij

Foto & video 7609 x bekeken 3 reactieslaatste update:14 jun 2016

CRV-event in Zwolle: mooie dag met beste koeien

Het CRV-event op zaterdag 11 juni in Zwolle was een mooie dag voor melkveehouders. Zij zagen beste koeien.

Foto

 • Positieve reacties alom over het CRV-event. Een vriendelijke binnenkomst, overzichtelijke indeling van de hal en een goede sfeer. <em>Foto's: Koos Groenewold</em>

  Positieve reacties alom over het CRV-event. Een vriendelijke binnenkomst, overzichtelijke indeling van de hal en een goede sfeer. Foto's: Koos Groenewold

 • De publieke belangstelling is 's morgens nog wat mager. Maar naarmate de dag vordert, komen er meer toeschouwers.

  De publieke belangstelling is 's morgens nog wat mager. Maar naarmate de dag vordert, komen er meer toeschouwers.

 • Complimenten voor de dierverzorgers die drie dagen lang op de koeien hebben gepast. Het heeft tijd en aandacht gevergd, maar het resultaat is zichtbaar. De dieren zijn in optimale conditie.

  Complimenten voor de dierverzorgers die drie dagen lang op de koeien hebben gepast. Het heeft tijd en aandacht gevergd, maar het resultaat is zichtbaar. De dieren zijn in optimale conditie.

 • Onder de pretentieuze titel 'De beste veestapel van Nederland' brengen 6 bedrijven een selectie van hun beste koeien.

  Onder de pretentieuze titel 'De beste veestapel van Nederland' brengen 6 bedrijven een selectie van hun beste koeien.

 • <a title="video You Tube" href="https://www.youtube.com/watch?v=RhrZbxd1PJk">Oude tijden herleven</a> tijdens het neerzetten van een beste bedrijfsgroep. Het is het hoogtepunt van de dag, zoals hier te zien.

  Oude tijden herleven tijdens het neerzetten van een beste bedrijfsgroep. Het is het hoogtepunt van de dag, zoals hier te zien.

 • Fam. Winter uit Vriezenveen is de winnaar in deze competitie.

  Fam. Winter uit Vriezenveen is de winnaar in deze competitie.

 • Voor jong en oud is het CRV-event een gezellige dag uit.

  Voor jong en oud is het CRV-event een gezellige dag uit.

 • Twee beste zuivere MRIJ-koeien met een eiwitgehalte van 4.10% en 4.29% eiwit. Dat maakt indruk.

  Twee beste zuivere MRIJ-koeien met een eiwitgehalte van 4.10% en 4.29% eiwit. Dat maakt indruk.

 • The young herd manager of the year. De 3 winnaars, van links naar rechts: Klaas Wietsma, Thijs Neutel en Emiel Willems. Thijs Neutel is als beste gekozen.

  The young herd manager of the year. De 3 winnaars, van links naar rechts: Klaas Wietsma, Thijs Neutel en Emiel Willems. Thijs Neutel is als beste gekozen.

 • Op stand zijn er wat twijfels over de rechte benen van de Snowfever-dochters. Later op de dag blijken de dieren hun benen goed te gebruiken.

  Op stand zijn er wat twijfels over de rechte benen van de Snowfever-dochters. Later op de dag blijken de dieren hun benen goed te gebruiken.

 • Paulien 564 (Stadel) tijdens de parade van koeien met hoge levensproductie: 15 jaar oud en er zo uit zien. Levenstotaal top op heden 137.000 kilo mellk.

  Paulien 564 (Stadel) tijdens de parade van koeien met hoge levensproductie: 15 jaar oud en er zo uit zien. Levenstotaal top op heden 137.000 kilo mellk.

 • Al lopend achter de vaststaande koeien valt het oog al snel op de kopkoe van Cherokee van de Peul-dochtergroep. Wat een prachtkoe!

  Al lopend achter de vaststaande koeien valt het oog al snel op de kopkoe van Cherokee van de Peul-dochtergroep. Wat een prachtkoe!

 • Hoeveel respect er ook is voor de hoogproductieve, gezonde koeien. Er is altijd een <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/6/Twee-winnende-veehouders-en-een-superkoe-in-Zwolle-2817738W/">hele speciale koe, waarvoor een erehaag wordt gevormd</a> met een staande ovatie van het publiek.

  Hoeveel respect er ook is voor de hoogproductieve, gezonde koeien. Er is altijd een hele speciale koe, waarvoor een erehaag wordt gevormd met een staande ovatie van het publiek.

 • Big Boukje heeft landelijk al veel aandacht gekregen omdat ze meer dan 200 ton melk heeft gegeven. Volgens eigenaar Knoef wordt ze de laatste maand pas echt oud. Nog één keer toont het publiek zijn respect voor de koe en haar eigenaren.

  Big Boukje heeft landelijk al veel aandacht gekregen omdat ze meer dan 200 ton melk heeft gegeven. Volgens eigenaar Knoef wordt ze de laatste maand pas echt oud. Nog één keer toont het publiek zijn respect voor de koe en haar eigenaren.

Laatste reacties

 • 344412

  Robert, onderschrift bij de Stadel en Cherokee is verwisseld

 • deB.

  Matige belangstelling voor deze dag!

  Het plezier in het boeren gaat eraf, hoorde het vaak. Uitzonderingen daargelaten

  Ps. Een dagje uit zie ik toch anders met het gezin

 • Richie667

  Misschien suggesties 'voor een dagje uit' bij CRV doorgeven; kunnen ze wat mee...

Of registreer je om te kunnen reageren.