Rundveehouderij

Foto & video 5845 x bekeken

Boerderij te koop: melkveebedrijf met professionele zorgtak

In Woudrichem (Noord-Brabant) staat een biologisch melkveebedrijf met een grote zorgtak te koop. Het is in meerdere opzichten een bijzonder bedrijf.

Foto

 • Het bedrijf is 5 jaar geleden nieuw gebouwd in verband met de ontwikkeling van een landgoed. De voormalige eigenaar heeft het object verkocht aan een zorginstelling die het nu van de hand doet. Het bedrijf omvat naast plaats voor 60 melkkoeien een inpandig zorgcomplex met 14 appartementen. Het bedrijf ligt op circa een kilometer afstand van het dorp Sleeuwijk.<br /><em>Foto's: René Stevens</em>

  Het bedrijf is 5 jaar geleden nieuw gebouwd in verband met de ontwikkeling van een landgoed. De voormalige eigenaar heeft het object verkocht aan een zorginstelling die het nu van de hand doet. Het bedrijf omvat naast plaats voor 60 melkkoeien een inpandig zorgcomplex met 14 appartementen. Het bedrijf ligt op circa een kilometer afstand van het dorp Sleeuwijk.
  Foto's: René Stevens

 • Direct bij oprijden van het erf valt de bijzondere bouwstijl en kleurstelling op. Het hele complex is in 2011 nieuw gebouwd en zijn een duidelijke eenheid.

  Direct bij oprijden van het erf valt de bijzondere bouwstijl en kleurstelling op. Het hele complex is in 2011 nieuw gebouwd en zijn een duidelijke eenheid.

 • De bedrijfsgebouwen bestaan uit een openfront potstal inclusief roosters voor de voergang voor 60 koeien (rechts). Daar tegenover staat een openfront machineberging annex jongveestal. In totaal is ruimte voor 120 stuks vee. De voorgevel is doorgetrokken zodat beide stallen één bouwmassa lijken.

  De bedrijfsgebouwen bestaan uit een openfront potstal inclusief roosters voor de voergang voor 60 koeien (rechts). Daar tegenover staat een openfront machineberging annex jongveestal. In totaal is ruimte voor 120 stuks vee. De voorgevel is doorgetrokken zodat beide stallen één bouwmassa lijken.

 • De koeien worden gemolken in een 2 x 5 visgraat-melkstal. De stal is eenvoudig uitgevoerd zonder automatische afname of melkmeting.

  De koeien worden gemolken in een 2 x 5 visgraat-melkstal. De stal is eenvoudig uitgevoerd zonder automatische afname of melkmeting.

 • In de stal hangt een automatische stroverdeler. Deze is bereikbaar via een trap aan de achtergevel. Voor het voerhek liggen roosters.

  In de stal hangt een automatische stroverdeler. Deze is bereikbaar via een trap aan de achtergevel. Voor het voerhek liggen roosters.

 • Aan de voorkant liggen de 14 appartementen met bijbehorende ruimtes, waaronder gezamenlijk keuken en woonkamer. Daar is ook een winkel met een terras.

  Aan de voorkant liggen de 14 appartementen met bijbehorende ruimtes, waaronder gezamenlijk keuken en woonkamer. Daar is ook een winkel met een terras.

 • De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 40 vierkante meter. 7 stuks zijn afgewerkt; de rest is nog niet volledig bewoonbaar. Het complex is voorzien van een camerasysteem en automatisch sluitsysteem op de deuren.

  De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 40 vierkante meter. 7 stuks zijn afgewerkt; de rest is nog niet volledig bewoonbaar. Het complex is voorzien van een camerasysteem en automatisch sluitsysteem op de deuren.

 • Mogelijk zijn de ruimtes ook voor andere doeleinden in te richten, zoals vakantiewoningen of vergaderruimtes.

  Mogelijk zijn de ruimtes ook voor andere doeleinden in te richten, zoals vakantiewoningen of vergaderruimtes.

 • De 5-hoekige woning is opgetrokken uit een hardhouten skelet en van binnen en buiten afgewerkt met stucwerk van kalk en leem. Vakwerkgebinten zijn aan de binnenzijde zichtbaar. De totale inhoud is 775 kuub.

  De 5-hoekige woning is opgetrokken uit een hardhouten skelet en van binnen en buiten afgewerkt met stucwerk van kalk en leem. Vakwerkgebinten zijn aan de binnenzijde zichtbaar. De totale inhoud is 775 kuub.

 • De woning is via een verbindingsruimte aan de ligboxenstal aangesloten. Op deze ruimte staan zonnepanelen die stroom leveren voor koeling van de melktank.

  De woning is via een verbindingsruimte aan de ligboxenstal aangesloten. Op deze ruimte staan zonnepanelen die stroom leveren voor koeling van de melktank.

 • Bij het bedrijf hoort een grondoppervlakte van 35,71 hectare. Daarvan is 1,10 hectare ondergrond gebouwen en erf. Een oppervlakte van 22,91 hectare zijn weilanden (agrarisch met landelijke waarden) en 13,65 hectare is bestemd voor 'bos', 'natuur' en 'water'. Het geheel valt onder Landgoed Kraaiveld en daarmee onder de Natuurschoonwet. Vraagprijs: €2,3 miljoen. Makelaar: <a href="http://www.drieklomp.nl/" target="_blank">Drieklomp Makelaars en Rentmeesters</a>, Zeist (Utrect).

  Bij het bedrijf hoort een grondoppervlakte van 35,71 hectare. Daarvan is 1,10 hectare ondergrond gebouwen en erf. Een oppervlakte van 22,91 hectare zijn weilanden (agrarisch met landelijke waarden) en 13,65 hectare is bestemd voor 'bos', 'natuur' en 'water'. Het geheel valt onder Landgoed Kraaiveld en daarmee onder de Natuurschoonwet. Vraagprijs: €2,3 miljoen. Makelaar: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, Zeist (Utrect).

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.