Rundveehouderij

Foto & video 16032 x bekeken 3 reacties

Te koop: praktisch maar wat ouder melkveebedrijf

In het Gelderse Heelweg staat een melkveebedrijf te koop van gemiddelde omvang. Ondanks de leeftijd van de gebouwen is het praktisch en bij de tijd.

 • Op het melkveebedrijf in Heelweg worden 90 koeien gemolken en zijn 60 stuks jongvee aanwezig. De huidige ondernemers hebben afgelopen zomer, <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/8/Media-duiken-op-stoppende-melkveehouder-2865499W/" target="_self">onder andere via de media</a>, bekendgemaakt te stoppen met het bedrijf. Het bedrijf heeft nog een deel van de oorspronkelijke bebouwing in gebruik.</p>
<p><em>Foto's: René Stevens</em>

  Op het melkveebedrijf in Heelweg worden 90 koeien gemolken en zijn 60 stuks jongvee aanwezig. De huidige ondernemers hebben afgelopen zomer, onder andere via de media, bekendgemaakt te stoppen met het bedrijf. Het bedrijf heeft nog een deel van de oorspronkelijke bebouwing in gebruik.

  Foto's: René Stevens

 • De totale oppervlakte is circa 34,6 hectare, waarvan 1,6 hectare bouwblok. De circa 33 hectare agrarische grond is zandgrond en gedeeltelijk gedraineerd. De kavel achter de stal meet 18 hectare. De overige grond ligt aan de overkant van de weg (13 hectare) en op 1 kilometer afstand (2 hectare). De ondernemer heeft circa 50 hectare in gebruik en verwacht dat pacht mogelijk blijft.

  De totale oppervlakte is circa 34,6 hectare, waarvan 1,6 hectare bouwblok. De circa 33 hectare agrarische grond is zandgrond en gedeeltelijk gedraineerd. De kavel achter de stal meet 18 hectare. De overige grond ligt aan de overkant van de weg (13 hectare) en op 1 kilometer afstand (2 hectare). De ondernemer heeft circa 50 hectare in gebruik en verwacht dat pacht mogelijk blijft.

 • Op het erf staat een 2+1-ligboxenstal uit 1972 die in 1986 is uitgebreid en meerdere malen gerenoveerd. De stal heeft een behandelstraat en strohok.

  Op het erf staat een 2+1-ligboxenstal uit 1972 die in 1986 is uitgebreid en meerdere malen gerenoveerd. De stal heeft een behandelstraat en strohok.

 • In 2010 is een gespiegelde melkrobot geplaatst in de bestaande ruimte. Via een beweidingspoort wordt beweid.

  In 2010 is een gespiegelde melkrobot geplaatst in de bestaande ruimte. Via een beweidingspoort wordt beweid.

 • Ondanks de leeftijd is het interieur bij de tijd. Voor een stal van deze leeftijd is de inhoud opvallend groot. Ligboxen, voerhek en roosters zijn in de loop van de jaren gerenoveerd.

  Ondanks de leeftijd is het interieur bij de tijd. Voor een stal van deze leeftijd is de inhoud opvallend groot. Ligboxen, voerhek en roosters zijn in de loop van de jaren gerenoveerd.

 • Kalveren tot een half jaar staan in een gedeelte van de oude boerderij met eenlingboxen, strohokken met drinkautomaat en jongveeligboxen. Deze is in 2012 geïsoleerd en uitgerust met een nieuw klimaatsysteem.

  Kalveren tot een half jaar staan in een gedeelte van de oude boerderij met eenlingboxen, strohokken met drinkautomaat en jongveeligboxen. Deze is in 2012 geïsoleerd en uitgerust met een nieuw klimaatsysteem.

 • De drinkautomaat in de stal voor jonge kalveren.

  De drinkautomaat in de stal voor jonge kalveren.

 • In een andere ruimte onder dezelfde kap staan nog 22 jongveeboxen en drie eenlingboxen.

  In een andere ruimte onder dezelfde kap staan nog 22 jongveeboxen en drie eenlingboxen.

 • Het oudere jongvee staat met de droge koeien in een stal uit 2013, in het verlengde van de machineloods. Deze biedt plaats aan 60 dieren.

  Het oudere jongvee staat met de droge koeien in een stal uit 2013, in het verlengde van de machineloods. Deze biedt plaats aan 60 dieren.

 • De machineloods uit 1993 is voorzien van meerdere grote deuren en volledig afsluitbaar. Van het voorste gedeelte is eventueel een werkruimte te maken.

  De machineloods uit 1993 is voorzien van meerdere grote deuren en volledig afsluitbaar. Van het voorste gedeelte is eventueel een werkruimte te maken.

 • Het erf is gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk voorzien van grint. Er zijn 4 kuilplaten en een sleufsilo. De totale mestopslagcapaciteit is 1.750 kuub. Op het bouwblok van 1,6 hectare is een stal voor 300 melkkoeien bij te bouwen. Qua vergunningen lijkt dat geen probleem.

  Het erf is gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk voorzien van grint. Er zijn 4 kuilplaten en een sleufsilo. De totale mestopslagcapaciteit is 1.750 kuub. Op het bouwblok van 1,6 hectare is een stal voor 300 melkkoeien bij te bouwen. Qua vergunningen lijkt dat geen probleem.

 • De woning van 550 kuub inhoud is gebouwd in 1973, in 1993 uitgebreid en recentelijk gemoderniseerd. De woning ligt niet aan de straat, maar is via de achtertuin bereikbaar. De oorspronkelijke bedrijfsgebouwen zijn aan de woning vastgebouwd.

  De woning van 550 kuub inhoud is gebouwd in 1973, in 1993 uitgebreid en recentelijk gemoderniseerd. De woning ligt niet aan de straat, maar is via de achtertuin bereikbaar. De oorspronkelijke bedrijfsgebouwen zijn aan de woning vastgebouwd.

 • De vraagprijs van het object (gebouwen, woning en 34,6 hectare grond) is €2.640.000. De makelaar is <a href="http://www.agriplaza.eu/" target="_blank">Agriplaza</a>, Vries.

  De vraagprijs van het object (gebouwen, woning en 34,6 hectare grond) is €2.640.000. De makelaar is Agriplaza, Vries.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • Maxxum

  Wie koopt nu z'n bedrijf met 33 ha met een robot waar je 90 koeien in moet melken om de kosten zo laag mogelijk te houden. 33 ha maal 2 koeien is 66 koeien zonder jongvee. Ik hoor Umberto Tan het nog vragen: Is jullie bedrijf wel te verkopen??

 • farmerbn

  Er komen steeds minder boeren in NL dus komen er steeds meer bedrijven leeg te staan. Kopers zijn alleen geinteresseerd in boerderijen met toekomst. Het is dus belangrijk dat je eerst goed nadenkt voordat je bouwt in welke groep dat je zit en in welke groep je wilt zitten. Je moet je niet in de schulden steken en in de groep blijven zitten die onverkoopbaar is. Zoals Maxxum stelt is bijbehorende grond erg belangrijk. Boeren moeten minder honkvast worden en kunnen beter een ander bedrijf kopen die toekomst heeft dan hun eigen boerderij oppimpen en alsnog in de verkeerde groep blijven. Dus eerder de boerderij waar weinig schuld op zit verkopen en een ander zoeken.

 • hooghoes

  Als de grond 25000 euro kost wil ik ee over nadenken .

Of registreer je om te kunnen reageren.