Rundveehouderij

Foto & video 2970 x bekeken 1 reactie

Koeknuffelen in het bejaardentehuis

Melkveehoudster Kristel Vanhommerig-Dullens uit Walem gaf aan Werelddierendag 2016 een bijzondere invulling. Kristel: “Als oudere mensen niet naar het vee op ons bedrijf kunnen, gaan we wel met de koeien naar de bejaarden toe om ze met de dieren te laten knuffelen.”

Foto

 • Met een koe en twee kalveren bezocht Kristel Vanhommerig-Dullens het verzorgingstehuis Dr. Ackenshuis in Gulpen. Daartoe moest ze koe Frans eerst toiletteren.<br /><em>Marcel van Hoorn</em>

  Met een koe en twee kalveren bezocht Kristel Vanhommerig-Dullens het verzorgingstehuis Dr. Ackenshuis in Gulpen. Daartoe moest ze koe Frans eerst toiletteren.
  Marcel van Hoorn

 • Terwijl Kristel koe Frans schoonmaakt, verzorgen de twee stagiaires Gaby Janssen en Myrthe van Knippenberg twee kalveren. Gaby en Myrthe volgen de opleiding dierenartsassistent (paraveterinair) aan het Citaverde College in Heerlen.

  Terwijl Kristel koe Frans schoonmaakt, verzorgen de twee stagiaires Gaby Janssen en Myrthe van Knippenberg twee kalveren. Gaby en Myrthe volgen de opleiding dierenartsassistent (paraveterinair) aan het Citaverde College in Heerlen.

 • Op de binnenplaats van de deels uit mergelstenen opgebouwde carré-boerderij, laadt Kristel Vanhommerig-Dullens koe Frans in de veekar. Op het bedrijf in Walem melken twee Lely-robots 120 koeien. Er staat voor directe melkverkoop een melktap op de binnenplaats.

  Op de binnenplaats van de deels uit mergelstenen opgebouwde carré-boerderij, laadt Kristel Vanhommerig-Dullens koe Frans in de veekar. Op het bedrijf in Walem melken twee Lely-robots 120 koeien. Er staat voor directe melkverkoop een melktap op de binnenplaats.

 • Door het Zuid-Limburgse heuvellandschap op weg naar Gulpen.

  Door het Zuid-Limburgse heuvellandschap op weg naar Gulpen.

 • Bij het Dr. Ackenshuis aangekomen, verlaten koe Frans en de twee kalveren rustig de veekar.

  Bij het Dr. Ackenshuis aangekomen, verlaten koe Frans en de twee kalveren rustig de veekar.

 • Het idee kwam van de activiteitencommissie van het verzorgingstehuis, naar aanleiding van de publiciteit rondom de opening van de melktap, onlangs op het bedrijf van Kristel in Walem. Omdat een bezoek met de 130 bewoners (waarvan bijna de helft dementerend is) aan het bedrijf erg omslachtig is, toog Kristel met koe en kalveren naar Gulpen.

  Het idee kwam van de activiteitencommissie van het verzorgingstehuis, naar aanleiding van de publiciteit rondom de opening van de melktap, onlangs op het bedrijf van Kristel in Walem. Omdat een bezoek met de 130 bewoners (waarvan bijna de helft dementerend is) aan het bedrijf erg omslachtig is, toog Kristel met koe en kalveren naar Gulpen.

 • Het bezoek was voor de bejaarden een welkome invulling van Werelddierendag.

  Het bezoek was voor de bejaarden een welkome invulling van Werelddierendag.

 • Bij veel bewoners kwamen jeugdherinneringen naar boven.

  Bij veel bewoners kwamen jeugdherinneringen naar boven.

 • Koe Frans liet zich de belangstelling welgevallen. In het kader van ‘adopteer een koe’ is Frans geadopteerd door Michiel en Mathijs, twee vaste gasten van de boerderijcamping die Kristel met haar ouders ook exploiteert. De twee adoptanten vernoemden de koe naar Kristels vader.

  Koe Frans liet zich de belangstelling welgevallen. In het kader van ‘adopteer een koe’ is Frans geadopteerd door Michiel en Mathijs, twee vaste gasten van de boerderijcamping die Kristel met haar ouders ook exploiteert. De twee adoptanten vernoemden de koe naar Kristels vader.

 • Er was zelfs aandacht voor de uier van koe Frans.

  Er was zelfs aandacht voor de uier van koe Frans.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.