Rundveehouderij

Foto & video 10130 x bekeken 11 reacties

Melkveebedrijf met unieke kavel

In Overasselt staat een melkveebedrijf te koop met een grote, courante huiskavel. Bouwblok en omgeving bieden mogelijkheden voor uitbreiding.

Foto

 • Het melkveebedrijf in Overasselt (Gld.) bevindt zich op een unieke locatie met geen buren of andere beperkingen in de buurt. Bovendien zit bij het bedrijf een grote huiskavel. Op het bedrijf worden momenteel 100 koeien gemolken, maar de stallen bieden plaats aan circa 140 koeien en bijbehorend jongvee. De totale oppervlakte van het object is ruim 53 hectare waarvan 1,25 hectare bouwperceel en ondergrond gebouwen, woning en erf.

  Het melkveebedrijf in Overasselt (Gld.) bevindt zich op een unieke locatie met geen buren of andere beperkingen in de buurt. Bovendien zit bij het bedrijf een grote huiskavel. Op het bedrijf worden momenteel 100 koeien gemolken, maar de stallen bieden plaats aan circa 140 koeien en bijbehorend jongvee. De totale oppervlakte van het object is ruim 53 hectare waarvan 1,25 hectare bouwperceel en ondergrond gebouwen, woning en erf.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • De huiskavel meet 43 hectare. Het betreft rivierklei met een percentage slib van circa 40 tot 70 procent. De grond is productief en beregening is hier niet snel nodig. De veldkavels liggen nabij en zijn in gebruik als akkerland. Het percentage slib is circa 25 tot 60 procent.

  De huiskavel meet 43 hectare. Het betreft rivierklei met een percentage slib van circa 40 tot 70 procent. De grond is productief en beregening is hier niet snel nodig. De veldkavels liggen nabij en zijn in gebruik als akkerland. Het percentage slib is circa 25 tot 60 procent.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • Het bedrijf is in 1980 na een bedrijfsverplaatsing gebouwd op een nieuwe locatie. De stal is van binnen bij de tijd gebracht, onder andere met de ligboxen en een grote luchtinlaat via de zijkant van de stal.

  Het bedrijf is in 1980 na een bedrijfsverplaatsing gebouwd op een nieuwe locatie. De stal is van binnen bij de tijd gebracht, onder andere met de ligboxen en een grote luchtinlaat via de zijkant van de stal.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • De ligboxenstal van het type 2 + 2 heeft 138 boxen, een zelfsluitend voerhek, vijf krachtvoerboxen en twee ventilatoren. Onder de stal is een opslagcapaciteit van 1.100 kuub mest.

  De ligboxenstal van het type 2 + 2 heeft 138 boxen, een zelfsluitend voerhek, vijf krachtvoerboxen en twee ventilatoren. Onder de stal is een opslagcapaciteit van 1.100 kuub mest.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • De 2 x 9 melkstal uit 2001 met automatische afname en melkmeting staat in de naastgelegen jongveestal. De melkstal kan in deze ruimte gemakkelijk uitgebreid worden met meer standen.

  De 2 x 9 melkstal uit 2001 met automatische afname en melkmeting staat in de naastgelegen jongveestal. De melkstal kan in deze ruimte gemakkelijk uitgebreid worden met meer standen.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • De jongveestal, die parallel aan de ligboxenstal is gebouwd, bevat verder groepshokken voor jongvee, 24 plaatsen voor droge koeien en ruimte met eenlingboxen voor kalveren.

  De jongveestal, die parallel aan de ligboxenstal is gebouwd, bevat verder groepshokken voor jongvee, 24 plaatsen voor droge koeien en ruimte met eenlingboxen voor kalveren.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • Achter de stallen staat haaks een loods van damwand gevels en abc-vrije golfplaten uit 1997. De loods meet 25 x 12,5 meter en is vrij overspannen. De loods is in gebruik voor opslag van machines en stro. Eén spantvak is aan de voorkant dichtgemaakt.

  Achter de stallen staat haaks een loods van damwand gevels en abc-vrije golfplaten uit 1997. De loods meet 25 x 12,5 meter en is vrij overspannen. De loods is in gebruik voor opslag van machines en stro. Eén spantvak is aan de voorkant dichtgemaakt.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • De mestsilo uit 1993 met een inhoud van 1.200 kuub. Verder staan er drie krachtvoersilo's, drie sleufsilo's, een kunstmestsilo en dubbelwandige dieselolietank op het erf.

  De mestsilo uit 1993 met een inhoud van 1.200 kuub. Verder staan er drie krachtvoersilo's, drie sleufsilo's, een kunstmestsilo en dubbelwandige dieselolietank op het erf.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • Op de weilanden staan een aantal hoogspanningmasten. De ondernemer ontvangt hiervoor een jaarlijkse vergoeding.

  Op de weilanden staan een aantal hoogspanningmasten. De ondernemer ontvangt hiervoor een jaarlijkse vergoeding.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • De woning van 700 kuub is de afgelopen jaren steeds gerenoveerd. De woning telt vier slaapkamers en is volledig onderkelderd met daarin onder andere een dubbele garage en kantoor. De woning is bij de tijd en goed onderhouden. De begane grond is een paar meter boven het maaiveld, wat een fraai uitzicht geeft over het erf.

  De woning van 700 kuub is de afgelopen jaren steeds gerenoveerd. De woning telt vier slaapkamers en is volledig onderkelderd met daarin onder andere een dubbele garage en kantoor. De woning is bij de tijd en goed onderhouden. De begane grond is een paar meter boven het maaiveld, wat een fraai uitzicht geeft over het erf.

  Foto: Agrivesta De Lorijn
 • De vraagprijs van het object is €4,1 miljoen voor woning, opstallen en totaal 53.19.21 hectare grond. Makelaar is Agrivesta De Lorijn te Andelst.

  De vraagprijs van het object is €4,1 miljoen voor woning, opstallen en totaal 53.19.21 hectare grond. Makelaar is Agrivesta De Lorijn te Andelst.

  Foto: Agrivesta De Lorijn

Rene Stevens

Laatste reacties

 • boerrick

  Ff rekenen: 4,1 mil x 3% rente en aflossing = 123.000 
  140 koeien is 1.3 mil liter 
  kosten per liter bijna 10 cent.
  Zal waarschijnlijk nog eens voer kopen, mestafzet enzo bijkomen.
  Of ik reken verkeerd of de vergoeding voor de elektriciteitsmasten moet heel hoog zijn om dit rendabel te maken.

 • farmerbn

  Die berekening is natuurlijk niet volledig. Je zult eigen vermogen moeten meenemen om het rond te krijgen. Daarnaast zijn er geen koeien, machines en (voer)voorraden in de prijs bij inbegrepen.

 • info36

  3% rente en aflossing klopt ook niet, dat is veel hoger.

 • boerrick

  Klopt berekening is niet volledig en heb gunstige getallen genomen. Wat ik er mee wil zeggen is dat het voor zulke bedragen bijna niet meer mogelijk is om een bedrijf over te nemen. 
  Tenminste ik kan het zo niet rond rekenen.

 • Weerkundige

  je moet wat te verkopen of heel veel vermogen we hebben het allemaal van onse ouder over genomen

 • alco1

  Als je als boer gaat rekenen zal blijken dat nergens geld zo onrendabel besteed wordt.

 • farmer4life1

  Waarom gingen boeren ook alweer naar Brussel

 • boerke brabant

  maar als we nog steeds bereid zijn om 7-8 euro per meter grond te betalen, en 700-8000 euro per plaats uitgeven aan een stal , dan moeten we toch eerst naar ons zelf kijken voor we andere de schuld geven ?

 • jfvanbruchem1

  eerst nog effe demonstreren in brussel

 • veldzicht

  Zonder eigen vermogen of goedkoop van je ouders over nemen was het altijd al moeilijk boer worden ,en
  zo,n mooi bedrijf over nemen zonder eigen vermogen is helemaal onmogelijk. 40 jaar geleden kon je nog wel eens klein beginnen met wat huren en van lieverlee bij kopen
  nu moet je gelijk al een flinke omvang hebben dus die weg is ook afgesneden.
  .

 • landboer

  Als je rekent als boerrick kan boeren nooit ,en heeft ook nooit gekund ,maar waarom is die weg afgesneden Veldzicht ? Zo ben ik begonnen en zo zijn er hier in de buurt nu nog weer begonnen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.